Perşembe, Ekim 12, 2006















Libya çocuklara 100 dolarlık dizüstü dağıtıyor

Libya hükümeti, ABD’li bir profesörün başını çektiği ‘Her Çocuğa Bir Dizüstü’ kampanyası çerçevesinde 1.2 milyon çocuğa ücretsiz bilgisayar dağıtacak.

NEW YORK - Libya’daki ücretsiz dizüstü projesinde okul çağındaki tüm çocuklara, açık kaynak işletim sistemli ve kablosuz internet bağlantılı bilgisayarlar dağıtılacak. ABD’nin saygın gazetesi New York Times’ın haberine göre projenin liderliğini aynı zamanda dağıtılacak bilgisayarların da tasarımını yapan MIT profesörü Nicholas Negroponte yürütüyor. Gelişmekte olan ülkelerde meydana gelen elektrik kesintileri halinde pedalla çalışabiliyor. Yaklaşık 250 milyon dolar maliyetindeki proje, öğretmenler de eğitilecek.

Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen ‘One Laptop per Child’ projesinde her bir bilgisayarın hükümete maliyeti 100 doları geçmiyor.

Şimdiye dek Arjantin, Brezilya Nijerya ve Tayland projeyi hayata geçirme kararı aldı. ABD’nin en önemli araştırma kurumlarından MIT uzmanı Negroponte, Muammer Kaddafi ile görüşmesinden sonra New York Times’a yaptığı açıklamada, projenin Çad, Nijer, Ruanda gibi diğer fakir Afrika ülkelerinde de uygulanacağını ifade etti.


NEW YORK TIMES
NTV-MSNBC

0 Yorumlar:

Yorum Gönder

<< Home